Change language

“James Cameron indrømmer, at Jack “kunne have overlevet” efter videnskabelig genindspilning af filmens slutning

Femogtyve år efter udgivelsen er Titanic tilbage i biograferne. I den anledning rekonstruerede James Cameron en hjerteskærende scene fra filmen under virkelige forhold. Hans resultater vil sandsynligvis røre fans. 

Siden 1997 har fans over hele verden råbt vredt op. De er overbevist om, at Jack kunne have stået på Rose's bord ved Titanics afslutning. Og derfor overleve. For første gang indrømmer instruktør James Cameron, at denne hypotese er sandsynlig. I forbindelse med en dokumentarfilm, der blev lavet for National Geographic for at fejre 25-års jubilæet for filmen, gennemførte han en videnskabelig undersøgelse i tre dele, hvor han undersøgte chancerne for overlevelse for hans helt, Jack Dawson. For at gennemføre undersøgelsen revurderede James Cameron dramaet om Titanics stjerneskudte elskende under virkelige forhold. To stuntmænd med samme morfologi som Leonardo DiCaprio og Kate Winslet på tidspunktet for filmens optagelse blev valgt til at genopføre scenen i iskoldt vand. 

I det første scenarie, der er udviklet af James Cameron, er det sådan, at hvis både Jack og Rose går om bord, bliver de hurtigt "nedsænket i et farligt niveau af iskoldt vand", hvilket sætter deres liv på spil. I et andet scenario placeres deres kroppe således, at "deres øverste halvdel (som omfatter vitale organer) forbliver uden for vandet", bemærker Variety. Ud fra dette perspektiv kunne voldsomme vandstød have holdt den improviserede flåde i gang "i et stykke tid". Men de to figurer skulle have holdt en bestemt kropsholdning, som krævede en særlig kappe og udholdenhed, for at brættet ikke skulle komme i ubalance. Det er ikke sikkert, at de er i tilstrækkelig god fysisk form efter at have oplevet deres utrolige eventyr midt i et skibsvrag.

Reddet af en redningsvest? 

Sidst men ikke mindst: "Jack kunne have overlevet"… med en redningsvest. Lad os opsummere: "En anden person forsøger at sænke Rose, og Jack må komme hende til undsætning og kæmpe. Rose og Jack ender begge på flåden, og Rose tilbyder Jack sin redningsvest," rapporterer Variety. Så Jack kunne have overlevet, stabiliseret, indtil en redningsbåd ankom. "Men der er mange variabler," siger instruktøren: "Jeg tror ikke, at han ville have gjort noget, der kunne have bragt [Rose] i fare. Og det er 100 % i karakter." Nægter du at komme på flåden? Nægter du at tage Roses redningsvest på? Uanset Jacks grunde i dette parallelle scenarie ser det ud til, at James Cameron havde ret fra begyndelsen: Jacks død er en del af det hjerteskærende uforglemmelige minde, som Titanic efterlader ved hver enkelt seer. 

Fans skal være opmærksomme: filmen er tilbage i biograferne i en restaureret udgave og endda i 3D fra onsdag den 8. februar. 

Skrevet af Michael Zippo

Michael Zippo, passioneret webmaster og udgiver, skiller sig ud for sin alsidighed inden for onlineformidling. Gennem sin blog udforsker han emner lige fra berømtheders nettoværdi til forretningsdynamik, økonomi og udvikling inden for IT og programmering. Hans professionelle tilstedeværelse på LinkedIn - https://www.linkedin.com/in/michael-zippo-9136441b1/ - er en afspejling af hans dedikation til branchen, mens han administration af platforme såsom EmergeSocial.NET og theworldtimes.org fremhæver hans ekspertise i at skabe informativt og rettidigt indhold. Involveret i vigtige projekter såsom python.engineering, tilbyder Michael en unik oplevelse i den digitale verden, der inviterer offentligheden til at udforske de mange facetter online med ham.

News

News archive

3/2024 » 2/2024 » 1/2024 » 12/2023 » 11/2023 » 10/2023 » 9/2023 » 8/2023 » 7/2023 » 6/2023 » 5/2023 » 4/2023 »