Change language

Emma Corrin: “Den røde løber har givet mig mulighed for at udforske min identitet gennem tøj”.

Emma Corrin:

Le actore taler med sin stylist og ven Harry Lambert, som har skabt lookene til dette fotoshoot, om de revolutionerende looks, hvormed de har vendt op og ned på de etablerede konventioner.

Det hele startede under promoveringsturnéen for den fjerde sæson af The Crown. Midt i pandemien stod Emma Corrin over for journalisterne fra sit hjem iført outfits, som hurtigt fangede modeverdenens opmærksomhed. Hun slog sig sammen med stylisten Harry Lambert, og parret begyndte at ryste den røde løber op. Corrin er aldrig blevet overrasket siden. Hans looks ved så vigtige begivenheder som Met Gala i 2022 – inspireret af Evander Berry Wall, en excentrisk figur fra New Yorks Gilded Age -, Golden Globes i 2021 – iført et Schiaparelli haute couture-design med harlekin-luft – eller ved Emmys samme år – et gotisk inspireret Miu Miu ensemble – har skabt overskrifter og har gjort Corrin til en af de mest interessante tilstedeværelser ved enhver større begivenhed.

Hun vil snart være tilbage for at bevise, hvor godt hendes parring med Harry Lambert fungerer på de kommende røde løbere. Hun skal spille skurken i den tredje Deadpool-film, vil have en stor rolle i Robert Eggers' Nosferatu og vil spille hovedrollen i serien Retreat. Le actore har med succes afsluttet tre måneders daglige forestillinger af Orlando, det delvist biografiske skuespil af Virginia Woolf, på Londons Garrick Theatre, og hendes karriere sigter mod steder, der er lige så uventede som dristige. Stylisten og stjernen deler i denne samtale detaljer om deres komplicerede forhold. 

H. L.: Det er rigtigt, jeg synes, at fiskekjolen er den bedste af alt det, vi har lavet. Så snart jeg så den på den røde løber til JW Anderson-showet, tænkte jeg: "Gud, vi er nødt til at fortsætte med den. Emma skal have den på nu. Det var sjovt, fordi du prøvede den, vi tog nogle billeder, og vi syntes, den var perfekt, det var så sjovt. Den dag, du havde den på, var jeg på et fly med dårligt wifi, så jeg blev ved med at opdatere Getty Images-siden for at prøve at se looket. Jeg synes, det er et eksempel på, at du altid er villig til at prøve sjove ting med selvtillid.  

E. C.: Ja, det er et ægte samarbejde, og det sætter jeg virkelig pris på. Der er altid plads til at lege og prøve forskelligt tøj, og det er fedt. 

H. L.: Sagen er, at mange gange ser folk mit arbejde og siger: "Jeg har forstået budskabet" eller "Du har gjort det for at retfærdiggøre sådan og sådan". Og jeg takker dem for at se den dybe hensigt, men det har aldrig været præmissen, det handler mere om at skabe et mindeværdigt øjeblik, der er underholdende, legende og interessant. Ved en anden lejlighed konstruerede vi faktisk en slags historie med referencebilleder og sendte dem til Miu Miu. Noget i retning af "vi elsker denne farve og dette løbeopslag fra 1998, kan vi kombinere de to? Så det første er den historie, vi ønsker at fortælle, og inspirationen. Og så fortolker folk, hvad de vil, og jeg elsker, at de ud fra det kan udlede, at der er et bestemt budskab implicit. Mode har den magt: at kommunikere og uddanne. 

E. C.: Det, der virkelig er vigtigt, er autenticitet. Jeg tror, at hvis de ser et budskab, er det fordi vi har været meget tro mod dem, vi er som mennesker. Det har en styrke, som opfattes udefra, og når det når ud til folk, er det meget rart. På den anden side er du tydeligvis meget opmærksom på de nye kollektioner, catwalks … Jeg er forbløffet over, hvordan du har alt på din radar, og især over, at du arbejder meget med unge designere, især britiske talenter, som lige er kommet ud af St. Martins osv. Jeg elsker, at du ikke kun ser på de store modehuse og deres shows, men også på de nye navne, fordi nogle af de mest originale designs kommer derfra, fra disse nye stemmer, der er på vej frem. 

H. L.: Vi kan faktisk rigtig godt lide Charlotte Knowles, SS Daley, Harris Reed, Rui Ribeiro. Det er ikke cool at bære megabrands hele tiden. 

E. C.: Så er der mit forhold til Miu Miu, som er fantastisk. Det har stået på i lang tid nu. Jeg er meget glad, for de kender mig meget godt, og samtidig lytter de altid til mig, og atmosfæren er meget samarbejdsorienteret hos dem. Jeg kan altid fortælle dem, om jeg føler mig godt eller skidt tilpas med det, de foreslår, og på samme måde kan vi give det videre til dem uden problemer. Jeg tror, at det, at vi har arbejdet sammen som et team i så lang tid, giver os den fleksibilitet.  

H. L.: For at få inspiration ser vi ofte på Miu Miu-shows fra andre epoker og søger i arkivet. Jeg kan for eksempel huske, at den blå lige minikjole [fra London Film Festival] var inspireret af en anden fra en gammel kollektion. Jeg tror, at Chloë Sevigny bar den dengang. 

E. C.: Og også Prada-shows. Kan du huske den Prada-kjole fra 90'erne? Jeg har altid elsket mode, både som et udtryksmiddel og bare for sjov. Jeg tror, det kommer af, at jeg er meget observant og kan lide at kigge på folk. Jeg har altid været meget interesseret i, hvordan folk præsenterer sig selv over for andre og det tøj, de bærer, og hvad de siger om hinanden, og hvad vi ønsker at sige til verden. Det er derfor, jeg har det så sjovt nu, det er heldigt at have mulighed for at bære stykker som dette og eksperimentere med mode. Det har givet mig mulighed for at udforske min identitet gennem tøj, fordi jeg er interesseret i, hvad der også er mit, hvor meget den del af mig har ændret sig og modificeret sig år efter år.  

H. L.: Jeg formoder, at det hele udspringer af det, af den slags energi, ikke sandt? At forsøge at gøre noget, der ikke er særlig traditionelt. Det er en glæde, når man ser folk vende op og ned på den røde løber. Jeg tror, at nogle af de øjeblikke, som man husker mest, er de mennesker, der har taget risici og er gået uden for normen. For eksempel vil vi altid tale om Björks [svanekjole], disse optrædener, der er camp eller surrealistiske eller absurde og får os til at tænke og udfordre reglerne. Og når det sker, er det meget spændende, og det bliver hængende. Tilda Swinton har gjort det hele sit liv. Jeg synes, vi altid skal huske de Tildas og Björks, som de er, de mennesker, der altid har skubbet til den slags idéer. Det er det samme med mændenes mode på de røde løbere i dag. Jeg mener, at der er åbnet et meget interessant rum for mænd til at bære mindre typisk maskuline looks… Jeg hader at bruge ordet binær, men jeg mener, at mænd er mere modebevidste og tager flere risici og eksperimenterer mere ved de store lejligheder. Og det bliver nu fejret, hvor det tidligere blev kritiseret. 

E. C.: Jeg mener, den røde løber er i sig selv skræmmende, det er en ret ubehagelig oplevelse, meget intens. Jeg synes generelt, at det er meget stressende, men for mig er det ti gange værre, hvis man ikke føler sig selv og ikke føler sig godt tilpas. Og så er der nogle gange, hvor folk ikke forstår, hvorfor jeg har det på, som jeg har på, men det er sjovt. Vi griner nogle gange af nogle af overskrifterne. 

H. L.: På det seneste har jeg forsøgt at holde op med at læse kommentarerne for at få hovedet lidt fri. 

E. C.: Det er ret sjovt, hvordan de formulerer det, som: "Emma Corrin har en fisk på". Det var derfor, vi havde det så sjovt med Vogue i forbindelse med dette indslag, fordi det handlede om at genskabe disse vanvittige røde løber-looks. 

H. L.: Hele shootet var meget livligt og meget ironisk. Vi bad designeren Max Allen om at lave denne kjole med dit ansigt på, som faktisk er fra et backstage-foto fra en af presseforpremiererne på Lady Chatterley's Lover, tror jeg. Så fik jeg dig til at underskrive et stykke papir, og det blev sat på kjolen med dit billede på. Resultatet er, at det ser ud som om, at du bærer din egen autograf. Og det var lidt af idéen, at give en lille smule af et camp-nik til den røde løber og med humor fejre de øjeblikke, der på en eller anden måde er populære og ikke populære. 

E. C.: Jeg var slet ikke overrasket, jeg er meget vant til dine forslag efterhånden, det var ligesom: "Selvfølgelig, intet problem".  

H. L.: Jeg tror, at før, for fem eller ti år siden, blev det ikke anset for cool nok at klæde kendte personer på: Enten klædte man talenter på billig vis, og det var alt, hvad man gjorde, eller også var man redaktionel stylist. Jeg tror, at den generelle opfattelse var, at røde løbere ikke var kreative. Men jeg tror, at den måde at se på det på har ændret sig, og derfor er der en større interesse for styling af berømtheder. Så det er virkelig rart at se, hvordan den redaktionelle verden, som tidligere var en smule snobbet, har sluttet fred med denne anden verden, og nu er alting meget mere blandet og meget mere i harmoni. Fordi folk nu tænker: "Åh, det er cool, det har jeg lyst til". I stedet for: "Okay, jeg har intet andet valg end at gøre det her". 

Skrevet af Michael Zippo

Michael Zippo, passioneret webmaster og udgiver, skiller sig ud for sin alsidighed inden for onlineformidling. Gennem sin blog udforsker han emner lige fra berømtheders nettoværdi til forretningsdynamik, økonomi og udvikling inden for IT og programmering. Hans professionelle tilstedeværelse på LinkedIn - https://www.linkedin.com/in/michael-zippo-9136441b1/ - er en afspejling af hans dedikation til branchen, mens han administration af platforme såsom EmergeSocial.NET og theworldtimes.org fremhæver hans ekspertise i at skabe informativt og rettidigt indhold. Involveret i vigtige projekter såsom python.engineering, tilbyder Michael en unik oplevelse i den digitale verden, der inviterer offentligheden til at udforske de mange facetter online med ham.

News

News archive

3/2024 » 2/2024 » 1/2024 » 12/2023 » 11/2023 » 10/2023 » 9/2023 » 8/2023 » 7/2023 » 6/2023 » 5/2023 » 4/2023 »