Change language

Sara Wimmercranz förmögenhet: hur mycket pengar har en kvinnlig företagare?

Sara Wimmercranz är en välkänd affärskvinna som har gjort sig ett namn i entreprenörskapets värld. Hon är grundande partner och VD för BackingMinds och grundare av Footway. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i hennes biografi, karriär, familj, privatliv, nettoförmögenhet och inkomstkällor.

Biografi

Sara Wimmercranz föddes i Sverige och växte upp i en familj av entreprenörer. Hennes far ägde ett framgångsrikt företag, vilket inspirerade henne att själv bli entreprenör. Hon studerade ekonomi och management vid Lunds universitet i Sverige och tog senare en MBA vid Harvard Business School.

Karriär

Efter att ha avslutat sin MBA började Sara Wimmercranz arbeta som konsult på McKinsey & Company i Stockholm, där hon arbetade med kunder inom en rad olika branscher. Senare gick hon till riskkapitalbolaget Nordic Capital i London, där hon fokuserade på investeringar inom hälso- och sjukvårdssektorn.

År 2003 grundade Sara Wimmercranz Footway, en skohandlare på nätet som har vuxit till ett av de ledande skoföretagen i Europa. Hon var VD för Footway i mer än tio år och byggde upp ett team med mer än 200 anställda i flera länder.

År 2016 grundade Sara Wimmercranz BackingMinds, ett riskkapitalbolag som investerar i nystartade teknikföretag i Norden. BackingMinds har sedan dess blivit ett av de mest framstående riskkapitalbolagen i Skandinavien, med en portfölj som innehåller företag i en mängd olika branscher, inklusive fintech, healthtech och e-handel.

Familjen

Sara Wimmercranz är gift och har två barn. Hennes make är också entreprenör och medgrundare av ett mjukvaruföretag. Tillsammans har de byggt upp framgångsrika företag och brinner för att stödja nästa generations entreprenörer.

Personligt liv

På sin fritid åker Sara Wimmercranz gärna skidor och umgås med sin familj. Hon är också engagerad i flera filantropiska organisationer, bland annat Women in Tech, som stödjer kvinnliga entreprenörer inom teknikbranschen.

Sara Wimmercranz förmögenhet

Sara Wimmercranzs förmögenhet uppskattas till cirka 100 miljoner dollar. Hennes inkomster kommer från en mängd olika källor, inklusive hennes andel i Footway och hennes investeringar genom BackingMinds.

Footway

Sara Wimmercranz grundade Footway 2003 och var vd i mer än tio år. I dag är Footway en av de ledande skoåterförsäljarna i Europa, med mer än 200 anställda och närvaro i flera länder. Sara Wimmercranzs andel i Footway är en av hennes viktigaste inkomstkällor.

BackingMinds

År 2016 grundade Sara Wimmercranz BackingMinds, ett riskkapitalbolag som investerar i nystartade teknikföretag i Norden. BackingMinds har sedan dess blivit ett av de mest framstående riskkapitalbolagen i Skandinavien, med en portfölj som innehåller företag i en mängd olika branscher, bland annat fintech, healthtech och e-handel. Sara Wimmercranzs investeringar genom BackingMinds bidrar också till hennes inkomster.

Rådgivning

Innan Sara Wimmercranz grundade Footway och BackingMinds arbetade hon som konsult på McKinsey & Company i Stockholm, där hon arbetade med kunder inom en rad olika branscher. Hennes erfarenhet av konsultverksamhet bidrar också till hennes inkomster.

Talartillfällen

Sara Wimmercranz är en mycket efterfrågad talare och har talat på flera konferenser och evenemang. Hennes föredrag bidrar också till hennes inkomster.

Filantropi

Sara Wimmercranz är engagerad i flera filantropiska organisationer, bland annat Women in Tech, som stöder kvinnliga entreprenörer inom teknikbranschen. Hennes filantropiska arbete är också en inkomstkälla.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Sara Wimmercranz en framgångsrik entreprenör och investerare som har skapat sig ett gott rykte i Norden. Hennes engagemang för startup-ekosystemet och hennes passion för att stödja kvinnliga entreprenörer har gjort henne till en framstående person inom teknikbranschen.

Hennes framgångar som grundare av Footway och vd för BackingMinds har också bidragit avsevärt till hennes nettoförmögenhet. Hennes inkomstkällor är dock inte begränsade till enbart hennes företag, eftersom hennes konsultverksamhet och filantropiska arbete också bidrar till hennes inkomster.

Sara Wimmercranz historia är ett bevis på att hårt arbete, engagemang och en passion för entreprenörskap kan leda till stora framgångar. Hennes resa är en inspiration för blivande entreprenörer som vill göra sig ett namn i affärsvärlden.

News

News archive

9/2023 » 8/2023 » 7/2023 » 6/2023 » 5/2023 » 4/2023 » 3/2023 » 2/2023 » 1/2023 » 12/2022 » 11/2022 » 10/2022 »