Change language

Bianca Ingrosso: Den skandinaviska kvinnan svär på de här fem hårhackarna för mer glans och hälsosamma toppar

Bianca Ingrosso: Den skandinaviska kvinnan svär på de här fem hårhackarna för mer glans och hälsosamma toppar

Vare sig det är på Instagram, TikTok eller med sitt eget skönhetsmärke Caia Cosmetics, går det inte att komma runt Bianca Ingrosso. Den svenska influencern berättade om sina hårhemligheter, som är särskilt användbara för oss nu på vintern.

Skandinavisk stil, skandinavisk bob, skandinavisk skönhet: vi inspireras gärna av skandinaverna på regelbunden basis. Naturligtvis är det bäst att få tips och tricks från en direkt källa. För att lära oss mer om skandinaviskt hår pratade vi med en influencer och grundare vars varumärke Caia Cosmetics just har lanserat en hårvårdsserie. Vi talar om Bianca Ingrosso.

Vem är Bianca Ingrosso?

Bianca Ingrosso är 27 år gammal och en riktig superstjärna i Sverige. Hon är inte bara mycket framgångsrik som influencer med sina 1,3 miljoner följare, utan hon sjunger också och medverkar i flera svenska tv-produktioner. Hennes skönhetsmärke Caia Cosmetics har redan uppnått kultstatus i Sverige och finns äntligen även i Tyskland sedan april 2022. Företaget grundades 2018 och omfattade ursprungligen smink och verktyg. I november lanserade Bianca Ingrosso en vegansk hudvårdsserie och en hårvårdsserie med hjälp av kosmetikaexperter. 

Men vad vi egentligen vill veta: Vilka är hemligheterna bakom influencerns glänsande hår? Vi frågade bara och fick fem tips från henne som vi alla kan använda.

1. Hälsosam volym tack vare rätt fönteknik.

"Eftersom jag är 75 procent italienare har jag också alltid beundrat de italienska kvinnornas feminina och nästan sensuella utseende med sitt stora, fönade hår. Här i Sverige har många av oss inte samma tjocklek som italienskt hår och behöver därför något extra för att få den där (förment naturliga) voluminösa looken. Därför använder jag alltid en volymförstärkare som jag sprutar vid rötterna (t.ex. "Volume Boost Rootlift" från Caia) innan jag fönar håret. För att få extra volym, fönar jag mitt hår upp och ner så att den varma luften verkligen kommer in i rötterna och ger "lyft". För den perfekta volymfinishen går jag igenom topparna med en uppvärmd rundborste för att ge elegans åt looken."

2. Lockarna håller länge tack vare rätt produkt (även på vintern).

"För evenemang eller till och med för att gå ut älskar jag definierade lockar. Mitt bästa tips: Innan jag börjar krusa håret lägger jag ett texturspray (t.ex. "Touch Up Light Texture Spray" från Caia) på nästan torrt hår, borstar det och gör sedan lockarna. Den lätta sprayen gör att lockarna håller fast utan att bli kladdiga eller kladdiga. När det gäller mitt hår vill jag inte ha en superstylad look, jag vill att det ska se ut som om du kan röra vid det – och när du gör det vill jag att det fortfarande ska kännas mjukt. Mitt team och jag har arbetat hårt för att se till att produkterna kan göra just det, eftersom: Du kontrollerar produkten, men produkten får aldrig kontrollera dig."

3. Mer glans tack vare rätt fuktkräm

"I mitt jobb med att driva mitt eget skönhetsmärke, vara värd för en skandinavisk talkshow och fylla mina sociala medier med innehåll, blir jag faktiskt stylad eller stylar mig själv nästan varje dag. Det är en dröm som går i uppfyllelse för mig, men tyvärr ser inte mitt hår det på det sättet. Därför ser jag alltid till att ge mina längder näring med en hårolja (t.ex. "Perfect Ends Oil" från Caia), eftersom den ger mitt hår både glans och näring. Viktigt: Välj en lätt hårolja, eftersom många är för tunga och då påverkar fräschheten och volymen."

4. Spara tid (och stress) tack vare torrschampo

"Jag är beroende av torrschampo – särskilt när jag har mycket att göra på morgonen och sedan måste ta mig ut ur huset för att hinna till ett möte i tid. Eftersom jag använder det så ofta var det viktigt för mig att hitta en produkt som ger näring till hårbotten, inte täpper till porerna och inte bromsar hårväxten – som Caia's 'One More Day Dry Shampoo'."

5. Gör bara ingenting för en gångs skull – även när det gäller håret

"En idealisk söndag för mig: en paus från allt och alla. Även om jag älskar mitt hektiska liv behöver vi alla tid för oss själva. Jag njuter av tiden hemma och när jag kan ta hand om mig själv. Mitt hår är inte försummat: om jag har tid tvättar jag håret minst två gånger (med ett detoxschampo om jag vill) och sedan unnar jag mig själv en hårmask (t.ex. Care Soufflé Hair Mask från Caia). Den verkar medan jag dansar runt i min lägenhet. Mycket fukt och en paus från styling – precis vad håret gillar. Alla behöver trots allt en paus."

Skrivet av Michael Zippo

Michael Zippo, passionerad webbansvarig och utgivare, sticker ut för sin mångsidighet när det gäller spridning online. Genom sin blogg utforskar han ämnen som sträcker sig från kändis nettovärde till kändis nettovärde. till affärsdynamik, ekonomin och utvecklingen inom IT och programmering. Hans professionella närvaro på LinkedIn - https://www.linkedin.com/in/michael-zippo-9136441b1/ - är en återspegling av hans engagemang för branschen, samtidigt som hantera plattformar som EmergeSocial.NET och theworldtimes.org framhäver hans expertis i att skapa informativt och aktuellt innehåll. Michael är involverad i betydande projekt som python.engineering och erbjuder en unik upplevelse i den digitala världen och bjuder in allmänheten att utforska de många aspekterna online med honom.

News

News archive

11/2023 » 10/2023 » 9/2023 » 8/2023 » 7/2023 » 6/2023 » 5/2023 » 4/2023 » 3/2023 » 2/2023 » 1/2023 » 12/2022 »