Change language

Renato Balestra Förmögenhet 2023

Innehåll

Renato Balestra Förmögenhet 2023 Renato Balestra

Renato Balestra

Höjd1.71 m (5′7″)Renato Balestra Höjd - 1.71 m.
Födelsedag1924-05-03Renato Balestra Födelsedag: 1924-05-03
KönMaleRenato Balestra Kön - Male
YrkeDesignerRenato Balestra - En av de rikaste
Väger75 kg (165 lbs)Renato Balestra Väger - 75 kg

Renato Balestra Wiki och Bio

Född 1924-05-03, Renato Balestra är definitivt en av de mest välkända Male Designer, som . Renato Balestra blev populär även med hjälp av sociala medier: Instagram, YouTube och TikTok.

Renato Balestra förmögenhet: 2023 uppdatering

2023 Renato Balestra förmögenhet och lön

Enligt EmergeSocial.net statistik och andra öppna källor uppskattas förmögenhet i 2023 Renato Balestra till ca. $ 20.000.000 - bra för Designer.

Renato Balestra, född i Trieste den 3 maj 1924 och död i Rom den 26 november 2022, var en italiensk modedesigner, skapare av varumärket med samma namn.

Hustru, barn, privatliv

Inte mycket är känt om Renato Balestras privatliv. Det är inte känt om han var gift, men han hade två döttrar: Fabiana och Federica Balestra, som är kända i modevärlden som The Sisters of Haute Couture. Fabiana och Federica Balestra fortsätter att fortsätta sin fars, Renato Balestras imperium. De har arbetat med designern i många år och har andats den magiska atmosfären av färger och många tyger sedan barndomen.

Biografi

Född 1924, Renato Balestra föddes i Trieste i en familj av ingenjörer och arkitekter. Direkt efter skolan bestämde han sig för att gå en kurs i civilingenjör på universitetet, trots att han inte kunde lägga åt sidan sin passion för måleri och musik. 

Hans karriär inom mode började av en slump, när vänner skickade en av hans skisser till Italian Fashion Center (CMI): omedelbart uppmärksammad för sin talang, han blev inbjuden att delta i en modevisning och 1953 övergav han sin ingenjörskonst studier och avslutade sin lärlingsutbildning i Jole Venezianis ateljé.

Balestra bestämde sig snart för att flytta från Milano till Rom där han öppnade sitt hus Casa Balestra i Via Sistina. Idag producerar ateljén fortfarande ett trettiotal linjer: dess kundkrets inkluderar många internationella personligheter och inte bara VIPs, utan även första damer, drottningar och saudiska prinsessor. Entreprenörer och skådespelerskor.

Under 2013 ledde hans vision till att han lanserade ett speciellt projekt med AltaRoma för den nya generationen designers: Be Blu Be Balestra, en tävling för unga talanger för att omtolka den ikoniska Blu Balestra under hans ledning. Under 2018 hyllade AltaRoma honom med ett unikt evenemang: över 100 av hans arkivklänningar paraderade på Cinecittà, inför en publik på 2 500 personer.

Under sin karriär har Renato Balestra fått prestigefyllda priser för sin talang. I Peking belönades han med titeln hedersprofessor vid Beijing Fashion Academy. 2015, i London, tilldelades han titeln International Couturier Extraordinaire av Asian Couture Federation (ACF) och blev inbjuden att bli medlem i federationen.

Hur många barn hade Renato Balestra?

Han hade två döttrar, Fabiana och Federica, som är kända i modevärlden som The Sisters of Haute Couture och fortsätter att driva verksamheten efter deras fars död. Han dog i Rom på kvällen den 26 november 2022 vid 98 års ålder.

Ansedd som 'modets målare', använde han sin konstnärliga anda för att skapa en synergi med italiensk haute couture, som han djupt förändrat under decennierna. På 1970-talet var han känd för sin signatur 'Embroidery Painting', baserad på den ursprungliga användningen av material och faktisk målning på tyger av alla slag. Hans behärskning av transparenser, genom innovation och yttrandefrihet, talade till moderna, starka och sensuella kvinnor.

Renato Balestra i Rom

1954 flyttade han till Rom och började arbeta som stylist för prestigefyllda modehus som Emilio Schuberth, Maria Antonelli och Sorelle Fontana. Hans starka passion för bion ledde till att han designade kostymer för Ava Gardner i The Barefoot Contessa och The Sun Also Rises , för Gina Lollobrigida i Beautiful but Dangerous , för Sophia Loren i Lucky to Be a Woman , för Candice Bergen i The Adventurers , och för Shirley Jones , Micheline Presle och Giorgia Mollper Dark Purpose .

Renato Balestra i Hollywood

När det internationella jetsetet blev mer och mer medvetet om hennes talang, började hon 1958 presentera sina kollektioner över hela USA, från Los Angeles till New York. Han debuterade i Hollywood med skådespelerskor som Zsa Zsa Gabor, Tina Louise, Joan Bennett, Linda Christian, Natalie Wood, Ann Miller och Arlene Dahl. Uppskattad och älskad inte bara för sin design utan också för sin optimism, blev han älskling bland filmstjärnor som Liz Taylor , Claudia Cardinale , Marina Cicogna , Lydia Alfonsi , Daniela Rocca , Yvonne Furneaux , Carroll Baker , Candice Bergen och Cyd Charisse.

Renato Balestra 1960

Porträtt av Renato Balestra i hans ateljé i Rom på Via Gregoriana 36. Renato Balestra i hans ateljé i Rom .

1959 öppnade han sin första ateljé i Rom på Via Gregoriana 36. 1961 presenterade han sin första vår-sommar haute couture-kollektion på Galleria Nazionale d'Arte Moderna. Det var åren då 'Blu Balestra' dök upp för första gången på en kort satinklänning: en lysande, magisk och tidlös nyans, en unik färg som förblir en obestridd symbol för modehuset än i dag.

Renato Balestra Net Worth liknar:

Renato Balestra partner

Från och med 26/09/2023 verkar Renato Balestra make vara unknown.

Hur lång är Renato Balestra?

Renato Balestra är 1.71 m lång. Naturligtvis ändras Renato Balestras höjd långsamt med tiden.

Personer med liknande längd:

Vad väger Renato Balestra?

Från och med 2023 väger Renato Balestra ungefär 75 kg.

Vad hände med Renato Balestra?

Kolla de senaste nyheterna om Renato Balestra här.

Se även: kända personer med namnet '\'\''

När föddes Renato Balestra?

Renato Balestra föddes 1924-05-03 🎂.

Renato Balestra ålder

Från och med 26/09/2023 är Renato Balestra ålder 98.

Lever Renato Balestra fortfarande?

Tyvärr har Renato Balestra gått bort för 2022-11-26, för 0 år sedan 😢. Han var 98 år gammal 😰.

Hur mycket tjänade Renato Balestra – förmögenhet i 2023: €20.000.000

🔥 👑 🤑Born today

TOP-10

Celebrities Net Worth

Joel Lundqvist

Celebrities Net Worth

Marcus Schenkenberg

Celebrities Net Worth

Lili Gold

Celebrities Net Worth

Anna Anka

Celebrities Net Worth

Anders Bagge

Celebrities Net Worth

Andrew Tate

Celebrities Net Worth

Mikkey Dee

Celebrities Net Worth

Rod Stewart

Celebrities Net Worth

Mikael Persbrandt

Celebrities Net Worth

Jenna Ortega

News

News archive

8/2023 » 7/2023 » 6/2023 » 5/2023 » 4/2023 » 3/2023 » 2/2023 » 1/2023 » 12/2022 » 11/2022 » 10/2022 » 9/2022 »