Vermogen van Renato Balestra 2023

Inhoud

Vermogen van Renato Balestra 2023 Renato Balestra

Renato Balestra

Hoogte1.71 m (5′7″)Renato Balestra Hoogte - 1.71 m.
Verjaardag1924-05-03Renato Balestra Verjaardag: 1924-05-03
GeslachtMaleRenato Balestra Geslacht - Male
BeroepDesignerRenato Balestra - Een van de rijkste
Gewicht75 kg (165 lbs)Renato Balestra Gewicht - 75 kg

Renato Balestra Wiki en bio

Geboren als 1924-05-03, is Renato Balestra zeker een van de meest bekende Male Designer, net als . Renato Balestra won ook aan populariteit met behulp van sociale media: Instagram, YouTube en TikTok.

Renato Balestra Vermogen: 2023 update

2023 Renato Balestra vermogen en salaris

Volgens EmergeSocial.net statistieken en andere open bronnen wordt het vermogen van Renato Balestra in 2023 geschat op ongeveer $ 20.000.000 - goed voor Designer.

Renato Balestra, geboren in Triëst op 3 mei 1924 en overleden in Rome op 26 november 2022, was een Italiaanse modeontwerper, bedenker van het gelijknamige merk.

Vrouw, kinderen, privéleven

Over het privéleven van Renato Balestra is niet veel bekend. Het is niet bekend of hij getrouwd was, maar hij had twee dochters: Fabiana en Federica Balestra, die in de modewereld bekend staan als The Sisters of Haute Couture. Fabiana en Federica Balestra zetten het rijk van hun vader, Renato Balestra, voort. Ze werken al vele jaren samen met de ontwerper en ademen die magische sfeer van kleuren en vele stoffen van kinds af aan uit.

Biografie

Renato Balestra, geboren in 1924, werd geboren in Triëst in een familie van ingenieurs en architecten. Direct na school besloot hij een opleiding civiele techniek aan de universiteit te volgen, ook al kon hij zijn passie voor schilderen en muziek niet opzij zetten. 

Zijn carrière in de mode begon bij toeval, toen vrienden een van zijn schetsen naar het Italian Fashion Centre (CMI) stuurden: onmiddellijk opgemerkt door zijn talent, werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan een modeshow en in 1953 stopte hij met zijn ingenieursopleiding studeert en voltooide zijn leertijd in het atelier van Jole Veneziani.

Balestra besloot al snel van Milaan naar Rome te verhuizen waar hij zijn maison Casa Balestra opende in de Via Sistina. Vandaag de dag produceert het atelier nog steeds een dertigtal lijnen: tot de klantenkring behoren veel internationale persoonlijkheden en niet alleen VIP's, maar ook first ladies, queens en Saoedische prinsessen. Ondernemers en actrices.

In 2013 leidde zijn visie ertoe dat hij samen met AltaRoma een speciaal project lanceerde voor de nieuwe generatie ontwerpers: Be Blu Be Balestra, een wedstrijd voor jonge talenten om onder zijn leiding de iconische Blu Balestra te herinterpreteren. In 2018 bracht AltaRoma hulde aan hem met een uniek evenement: meer dan 100 van zijn archiefjurken paradeerden in Cinecittà, voor een publiek van 2.500 mensen.

Gedurende zijn hele carrière heeft Renato Balestra prestigieuze onderscheidingen ontvangen voor zijn talent. In Beijing kreeg hij de titel Honorary Professor van de Beijing Fashion Academy. In 2015 ontving hij in Londen de titel International Couturier Extraordinaire van de Asian Couture Federation (ACF) en werd hij uitgenodigd om lid te worden van de Federation.

Hoeveel kinderen had Renato Balestra?

Hij had twee dochters, Fabiana en Federica, die in de modewereld bekend staan als The Sisters of Haute Couture en het bedrijf na de dood van hun vader voortzetten. Hij stierf in Rome op de avond van 26 november 2022 op 98-jarige leeftijd.

Beschouwd als de 'schilder van de mode', gebruikte hij zijn artistieke geest om een synergie te creëren met de Italiaanse haute couture, die hij in de loop van de decennia ingrijpend heeft getransformeerd. In de jaren zeventig was hij beroemd om zijn kenmerkende 'Embroidery Painting', gebaseerd op het originele gebruik van materialen en daadwerkelijk schilderen op allerlei soorten stoffen. Zijn beheersing van transparantie, door middel van innovatie en vrijheid van meningsuiting, sprak moderne, sterke en sensuele vrouwen aan.

Renato Balestra in Rome

In 1954 verhuisde hij naar Rome en begon te werken als stylist voor prestigieuze modehuizen als Emilio Schuberth, Maria Antonelli en de Sorelle Fontana. Zijn sterke passie voor de bioscoop bracht hem ertoe om kostuums te ontwerpen voor Ava Gardner in The Barefoot Contessa en The Sun Also Rises, voor Gina Lollobrigida in Beautiful but Dangerous, voor Sophia Loren in Lucky to Be a Woman, voor Candice Bergen in The Adventurers, en voor Shirley Jones, Micheline Presle en Giorgia Mollper Dark Purpose.

Renato Balestra in Hollywood

Toen de internationale jetset zich steeds meer bewust werd van haar talent, begon ze in 1958 haar collecties overal in de Verenigde Staten te presenteren, van Los Angeles tot New York. Hij debuteerde in Hollywood met actrices als Zsa Zsa Gabor, Tina Louise, Joan Bennett, Linda Christian, Natalie Wood, Ann Miller en Arlene Dahl. Gewaardeerd en geliefd, niet alleen vanwege zijn ontwerpen maar ook vanwege zijn optimisme, werd hij de lieveling van filmsterren als Liz Taylor , Claudia Cardinale , Marina Cicogna , Lydia Alfonsi , Daniela Rocca , Yvonne Furneaux , Carroll Baker , Candice Bergen en Cyd Charisse.

Renato Balestra in 1960

Portret van Renato Balestra in zijn atelier in Rome aan de Via Gregoriana 36. Renato Balestra in zijn atelier in Rome.

In 1959 opende hij zijn eerste atelier in Rome aan de Via Gregoriana 36. In 1961 presenteerde hij zijn eerste lente-zomer haute couturecollectie in de Galleria Nazionale d'Arte Moderna. Dit waren de jaren waarin 'Blu Balestra' verscheen voor het eerst op een korte satijnen jurk: een stralende, magische en tijdloze tint, een unieke kleur die tot op de dag van vandaag een onbetwist symbool van het modehuis blijft.

Renato Balestra Net Worth is vergelijkbaar met:

Renato Balestra partner

Vanaf 25/09/2023 lijkt Renato Balestra echtgenoot unknown te zijn.

Hoe lang is Renato Balestra?

Renato Balestra is 1.71 m lang. Natuurlijk verandert de lengte van Renato Balestra langzaam met de tijd.

Mensen met vergelijkbare lengte:

Wat is het gewicht van Renato Balestra?

Vanaf 2023 weegt Renato Balestra ongeveer 75 kg.

Wat is er gebeurd met Renato Balestra?

Bekijk hier het laatste nieuws over Renato Balestra.

Zie ook: beroemde mensen met naam '\'\''

Wanneer is Renato Balestra geboren?

Renato Balestra is geboren op 1924-05-03 🎂.

Renato Balestra leeftijd

Vanaf 25/09/2023 is de leeftijd van Renato Balestra 98.

Leeft Renato Balestra nog?

Helaas is Renato Balestra 2022-11-26, 0 jaar geleden overleden 😢. Hij was 98 jaar oud 😰.

Hoe rijk is Renato Balestra - Vermogen in 2023: €20.000.000

🔥 👑 🤑Born today

TOP-10

Celebrities Net Worth

Volodymyr Zelensky

Celebrities Net Worth

Nicky Romero

Celebrities Net Worth

Enzo Knol

Celebrities Net Worth

Katherine Kelly Lang

Celebrities Net Worth

Gervonta Davis

Celebrities Net Worth

Lewis Capaldi

Celebrities Net Worth

Lionel Richie

Celebrities Net Worth

Andrew Tate

Celebrities Net Worth

Jeremy Clarkson

Celebrities Net Worth

Lucy Thomas

News

News archive

8/2023 » 7/2023 » 6/2023 » 5/2023 » 4/2023 » 3/2023 » 2/2023 » 1/2023 » 12/2022 » 11/2022 » 10/2022 » 9/2022 »