Ελλάδα – Σεπτέμβριος 2023

Η Ελλάδα, μια χώρα πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό, έχει επίσης δημιουργήσει μερικά από τα πλουσιότερα άτομα του 21ου αιώνα. Από τους μεγιστάνες της ναυτιλίας μέχρι τους επιχειρηματίες της τεχνολογίας, αυτοί οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι έχουν αφήσει το στίγμα τους στην παγκόσμια σκηνή. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους 10 πιο πλούσιους Έλληνες του 21ου αιώνα, παρέχοντας εκτιμήσεις για την καθαρή τους θέση και μια σύντομη βιογραφία του καθενός.

Γιάννης Αγγελικούσης

 • Καθαρή περιουσία: Εκτιμάται σε 7 δισεκατομμύρια $
 • Βιογραφικό: Ο Γιάννης Αγγελικούσης ήταν ένας εξέχων Έλληνας μεγιστάνας της ναυτιλίας. Γεννημένος το 1948, κληρονόμησε τη ναυτιλιακή εταιρεία του πατέρα του και την επέκτεινε σημαντικά. Ο στόλος του περιελάμβανε ένα ευρύ φάσμα πλοίων, από πετρελαιοφόρα μέχρι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Δυστυχώς, ο John Angelicoussis πέθανε το 2021, αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά επιτυχίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Αριστοτέλης Ωνάσης

 • Καθαρή περιουσία: Εκτιμάται σε 4,2 δισεκατομμύρια $
 • Βιογραφικό: Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, που συχνά αναφέρεται ως Αριστοτέλης Ωνάσης, ήταν ένας θρυλικός Έλληνας μεγιστάνας της ναυτιλίας, γεννημένος το 1906. Αν και πέθανε το 1975, η οικογένειά του συνεχίζει να επωφελείται από την επιχειρηματική του αυτοκρατορία, η οποία περιλαμβάνει την Onassis Shipping και ένα ευρύ φάσμα άλλων επενδύσεων.

Σπύρος Λάτσης

 • Καθαρή περιουσία: Εκτιμάται σε 2,8 δισεκατομμύρια $
 • Βιογραφικό: Ο Σπύρος Λάτσης, γεννημένος το 1946, είναι Έλληνας δισεκατομμυριούχος με ενδιαφέροντα στον τραπεζικό τομέα, τη ναυτιλία και το real estate. Είναι ο κληρονόμος του Ομίλου Λάτση, τον οποίο ίδρυσε ο πατέρας του, Ιωάννης Σ. Λάτσης. Η οικογένεια Λάτση υπήρξε σημαντική παρουσία στο ελληνικό επιχειρείν και τη φιλανθρωπία.

Φίλιππος Νιάρχος

 • Καθαρή περιουσία: Εκτιμάται σε 2,7 δισεκατομμύρια $
 • Βιογραφικό: Ο Φίλιππος Νιάρχος, γεννημένος το 1954, είναι γιος του Σταύρου Νιάρχου, ενός από τους πλουσιότερους Έλληνες του 20ου αιώνα. Ο Φίλιππος κληρονόμησε μια σημαντική περιουσία, κυρίως από τη συλλογή ναυτιλιακών και έργων τέχνης του πατέρα του. Συνέχισε την παράδοση της οικογένειάς του να υποστηρίζει τις τέχνες.

Γιώργος Λογοθέτης

 • Καθαρή περιουσία: Εκτιμάται σε 2,6 δισεκατομμύρια $
 • Βιογραφικό: Ο Γιώργος Λογοθέτης είναι Ελληνοβρετανός επιχειρηματίας γεννημένος το 1975. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Libra, ενός διαφοροποιημένου διεθνούς ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων με ενδιαφέροντα στη ναυτιλία, την αεροπορία, την ενέργεια και τα ακίνητα. Υπό την ηγεσία του, ο Όμιλος Libra έχει διευρύνει σημαντικά το παγκόσμιο αποτύπωμά του.

Βαρδής Βαρδινογιάννης

 • Καθαρή περιουσία: Εκτιμάται σε 2,5 δισεκατομμύρια $
 • Βιογραφικό: Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, γεννημένος το 1932, είναι Έλληνας μεγιστάνας του πετρελαίου. Είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Motor Oil Hellas, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διύλισης και εμπορίας πετρελαίου στην Ελλάδα. Η επιτυχία του στον ενεργειακό τομέα συνέβαλε σημαντικά στον πλούτο του.

Αριστείδης Αλαφούζος

 • Καθαρή περιουσία: Εκτιμάται σε 2,3 δισεκατομμύρια $
 • Βιογραφικό: Ο Αριστείδης Αλαφούζος, γεννημένος το 1954, είναι Έλληνας επιχειρηματίας με ενδιαφέροντα στη ναυτιλία και τα μέσα ενημέρωσης. Είναι ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας Alafouzos Lines και της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος." Τα εγχειρήματά του στα μέσα ενημέρωσης τον έχουν αναδείξει σε αξιοσημείωτη προσωπικότητα στην ελληνική δημοσιογραφία.

Δημήτρης Δασκαλόπουλος

 • Καθαρή περιουσία: Εκτιμάται σε 2,1 δισεκατομμύρια $
 • Βιογραφικό: Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, γεννημένος το 1958, είναι Έλληνας συλλέκτης έργων τέχνης και επιχειρηματίας. Είναι ο ιδρυτής του Ιδρύματος Σύγχρονης Τέχνης ΔΕΣΤΕ και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και διεθνώς.

Σπύρος Θεοδωρόπουλος

 • Καθαρή περιουσία: Εκτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια $
 • Βιογραφικό: Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, γεννημένος το 1964, είναι Έλληνας επιχειρηματίας και επενδυτής. Είναι ο ιδρυτής του Ομίλου Olympia, ο οποίος έχει ενδιαφέροντα στην ενέργεια, τα ακίνητα και τον τουρισμό. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε διάφορες φιλανθρωπικές προσπάθειες.

Αριστοτέλης Μυστακίδης

 • Καθαρή περιουσία: Εκτιμάται σε 1,9 δισεκατομμύρια $
 • Βιογραφικό: Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, γεννημένος το 1962, είναι Έλληνας δισεκατομμυριούχος με εμπειρία στα μέταλλα και την εξόρυξη. Ήταν βασικό στέλεχος της Glencore, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας εμπορευμάτων και εξόρυξης στον κόσμο. Η τεχνογνωσία του στον κλάδο συνέβαλε στον σημαντικό πλούτο του.

Σύνοψη

Αυτοί οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη επιτυχία σε διάφορους κλάδους, από τη ναυτιλία και την ενέργεια μέχρι την τέχνη και την επιχειρηματικότητα. Οι ιστορίες τους χρησιμεύουν ως απόδειξη του επιχειρηματικού πνεύματος και της αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού, καθιστώντας τον ένα από τα πλουσιότερα άτομα του 21ου αιώνα.

News

News archive

9/2023 » 8/2023 » 7/2023 » 6/2023 » 5/2023 » 4/2023 » 3/2023 » 2/2023 » 1/2023 » 12/2022 » 11/2022 » 10/2022 »